Πρόγραμμα 2ης Ημέρας – Πέμπτη 19/4

Πρόγραμμα 2ης Ημέρας – Πέμπτη 19/4 2018-03-13T17:03:37+00:00

09:00 – 09:30 – Προσέλευση – Εγγραφές

09:30 – 10:00 – Έναρξη – Χαιρετισμοί

10:00 – 12:00 – 1η ενότητα: Choosing and Implementing the Right Information Security and Risk Management Strategy
Οι συνθήκες έχουν ωριμάσει για μια νέα στρατηγική για τη προστασία των δεδομένων και ο GDPR έρχεται για να δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση προς σε αυτή τη κατεύθυνση. Μια μεγάλη ευκαιρία ανοίγεται, προκειμένου οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί να επιλέξουν και να εφαρμόσουν ένα νέο σχέδιο ψηφιακής ασφάλειας και διαχείρισης ρίσκου προσαρμοσμένο στις δικές τους ανάγκες, λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις συμμόρφωσης αλλά κυρίως το γενικότερο περιβάλλον των κινδύνων που ελλοχεύουν. Οι εταιρίες συμβούλων, ελέγχων και υλοποίησης έργων ψηφιακής ασφάλειας διαδραματίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην επιλογή, διαμόρφωση και υλοποίηση αυτού του σχεδίου που θα αντιμετωπίζει αποτελεσματικά κάθε περιστατικό παραβίασης. Εκπρόσωποι των εταιριών αυτών, αλλά και στελέχη IT τμημάτων θα αναδείξουν σε αυτή την ενότητα τους τρόπους επιλογής και εφαρμογής αυτών των σχεδίων.

12:00 – 12:30 – Διάλειμμα

12:30 – 14:30 – 2η ενότητα: Smarter Cyber Defence Against Advanced Cyber Threats
Όροι όμως: Artificial Intelligence, Cyber Threat Intelligence, Machine and Deep Learning, IoT, Smart και Next-Gen Security, έχουν εισέλθει για τα καλά στη ζωή μας και ιδιαίτερα σε ότι σχετίζεται με τον τομέα της ψηφιακής ασφάλειας. Κατά πόσο αυτοί οι όροι έχουν ουσιαστική επίδραση στο τομέα της ψηφιακής ασφάλειας και δεν είναι απλά ένα ακόμα προϊόν marketing; Πόσο απέχει η θεωρία από την πράξη για μια πραγματικά «έξυπνη» άμυνα έναντι των εξελιγμένων απειλών και των αναβαθμισμένων επιθέσεων Ransomware. Πόσο έξυπνες είναι τελικά οι νέες λύσεις που αναπτύσσουν οι κατασκευαστές και πόσο βοηθούν στη συμμόρφωση με τον GDPR; Στελέχη εταιριών από την Ελλάδα και το Εξωτερικό που ειδικεύονται στην ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων για την ασφάλεια θα μας λύσουν όλες αυτές τις απορίες σε αυτή την ενότητα

14:30 – 16:00 – 3η ενότητα: The Rising Face of Cyber-Crime
Το κυβερνοέγκλημα αλλάζει συνεχώς μορφές. Οι επιτιθέμενοι και οι κακόβουλοι hackers εφευρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους διείσδυσης στα δίκτυα των επιχειρήσεων. Οι επιθέσεις τύπου Ransomware, το Dark Web, ο κυβερνοπόλεμος, το οργανωμένο έγκλημα στο διαδίκτυο, το social engineering, το phishing καθώς και θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια στα social media, τα fake news και το bitcoin, βρίσκονται σε υψηλή θέση στην ατζέντα της επικαιρότητας. Με ποιο τρόπο λοιπόν το ανερχόμενο πρόσωπο του κυβερνοεγκλήματος επηρεάζει το σημερινό περιβάλλον; Πόσο έτοιμοι είμαστε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις; Οι ομιλητές της ενότητας που θα κλείσει το συνέδριο θα αναδείξουν όλες τις κρίσιμες πτυχές του κυβερνοεγκλήματος και παράλληλα θα μας ενημερώσουν για τους τρόπους αντιμετώπισης, τις μεθόδους penetration testing και τον ρόλο των ethical hackers στην ενίσχυση των αμυντικών μηχανισμών.