Το Internet σήμερα χαρακτηρίζεται από την αύξηση των συνδεμένων συσκευών και την απαίτηση να εξυπηρετηθεί όλο και περισσότερο περιεχόμενο μέσω bandwidth-intensive εφαρμογών. Οι υποδομές, σταθερές και ασύρματες, συγκλίνουν σε αρχιτεκτονικές τύπου cloud. Είναι όμως οι αρχιτεκτονικές αυτές επαρκείς; Οι συμβατικές προσεγγίσεις για τη διαθεσιμότητα και την επεκτασιμότητα είναι μακροχρόνια βιώσιμες;

Το edge computing φέρνει τις εφαρμογές και το περιεχόμενο πιο κοντά στον τελικό χρήστη, πιο κοντά στην πηγή της πληροφορίας. Η κατανομή των πόρων αλλάζει, και αυτοί μετακινούνται προς το άκρο του δικτύου, για καλύτερες επιδόσεις και, τελικά, καλύτερη εμπειρία. Οι υποδομές του Internet εξελίσσονται: ας μείνουμε συντονισμένοι! 

 

Εισηγητής: Μιχάλης Δαγιακίδης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ, Καθηγητής Med College

Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και DEA του Πανεπιστημίου Paris 6. Εργάστηκε στην εταιρεία SAGEM ως μηχανικός τηλεπικοινωνιών. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα ασχολήθηκε με τη σχεδίαση και υποστήριξη πληροφοριακών συστημάτων σε εθνικό επίπεδο. Παράλληλα δραστηριοποιείται στο χώρο της κατάρτισης, με ειδίκευση στα Δίκτυα και τις Τηλεπικοινωνίες. Είναι πιστοποιημένος Cisco εκπαιδευτής με πολυετή εμπειρία στην υλοποίηση δικτυακών υποδομών με εξοπλισμό Cisco.