Πρόγραμμα 1ης Ημέρας – Τετάρτη 18/4

Πρόγραμμα 1ης Ημέρας – Τετάρτη 18/4 2018-03-13T18:45:18+00:00

09:00 – 09:30 – Προσέλευση – Εγγραφές

09:30 – 10:00 – Έναρξη – Χαιρετισμοί

10:00 – 12:00 – 1η ενότητα: Security as Enabler in the Digital Era
Είναι δεδομένο ότι η ψηφιακή εποχή έχει μετασχηματίσει ολοκληρωτικά τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων και των οργανισμών, ενώ παράλληλα έχει δημιουργήσει μια σειρά από νέες και συνεχώς εξελισσόμενες προκλήσεις και κινδύνους που σχετίζονται με την προστασία των δεδομένων. Η κινητήρια δύναμη στην σημερινή ψηφιακή εποχή είναι αναμφισβήτητα η ασφάλεια. Στην 1η ενότητα της 1ης ημέρας του συνεδρίου, στελέχη εταιριών Διαχείρισης Κινδύνου, Υπηρεσιών Ψηφιακής Ασφάλειας και Integrators αντίστοιχων έργων θα μας μιλήσουν για τις σύγχρονες προκλήσεις της νέας ψηφιακής εποχής, θα αναδείξουν τις βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης ρίσκου και αναπτύξουν τον οδικό χάρτη ασφαλούς υιοθέτησης των νέων τάσεων (IoT, cloud, mobility, κ.α) και συμμόρφωσης στο GDPR.

12:00 – 12:30 – Διάλειμμα

12:30 – 14:30 – 2η ενότητα: How to Predict, Detect, Respond & Prevent
Η νέα γενιά των επιτιθέμενων δεν “αστειεύεται”. Εισβάλουν στα δίκτυα των επιχειρήσεων όχι απλά για να δείξουν ότι είναι ικανοί να το κάνουν, αλλά για να υφαρπάξουν πολύτιμα δεδομένα, χρήματα από λύτρα και όχι μόνο. Οι διάφορες “εκδόσεις” των επιθέσεων Ransomware αλλά και των άλλων απειλών που εμφανίστηκαν τον τελευταίο χρόνο, είχαν σοβαρό αντίκτυπο σε πάρα πολλές επιχειρήσεις και οργανισμούς. Το τετράπτυχο πρόβλεψη, ανίχνευση, ανταπόκριση και εν τέλει αποτροπή αυτών των επιθέσεων, αποτελεί τη βάση υλοποίησης για κάθε business λύση ψηφιακής ασφάλειας σήμερα. Έλληνες και ξένοι ειδικοί θα μας ενημερώσουν στη 2η ενότητα για τις τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια των δικτύων και των endpoints, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τις σημερινές και δυνητικές απειλές.

14:30 – 16:00 – 3η ενότητα – Data Protection and New Privacy Challanges
Η προστασία των προσωπικών δεδομένων και τα ζητήματα ιδιωτικότητας γενικότερα, απασχολούν ολοένα και περισσότερο όλους τους οργανισμούς που διαχειρίζονται κρίσιμα εταιρικά και ευαίσθητα δεδομένα, αλλά και ευρύτερα τις επιχειρήσεις κάθε δραστηριότητας και κλίμακας μεγέθους, τους πολίτες, τα κράτη και την κοινωνία. Ο Ευρωπαϊκός Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Δεδομένων και η θεσμοθέτηση του Data Protection Officer δημιουργεί πραγματικά νέα δεδομένα και μια νέα εποχή για όλους. Επιστήμονες, ακαδημαϊκοί, ερευνητές και άνθρωποι της τεχνολογίας, θα μας μιλήσουν στην ενότητα αυτή για τις προκλήσεις που έχουν ανακύψει σχετικά με τα ζητήματα privacy και data protection, τις πολιτικές και τα τεχνολογικά εργαλεία που αναπτύσσονται προκειμένου να καλύψουν τις αυξημένες απαιτήσεις που έχουν δημιουργηθεί.