7ο InfoCom Security

29 – 30 Μαρτίου 2017

Αθήνα |Divani Caravel

 

Στο φετινό InfoCom Security …αναμένουμε το απροσδόκητο!

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού του οδικού χάρτη ανάπτυξης ψηφιακών τεχνολογιών (ΙΤ Roadmap) που είναι απαραίτητες για να υποστηρίξουν τη στρατηγική και την επιχειρησιακή λειτουργία σε κάθε οργανισμό, μικρή ή μεγάλη επιχείρηση, η σημαντικότερη παράμετρος που λαμβάνεται σήμερα υπόψη, είναι η προστασία των δεδομένων.

Είναι επίσης προφανές, ότι αυτό που χαρακτηρίζει απόλυτα τις απειλές στον ψηφιακό κόσμο σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, είναι το απρόβλεπτο στοιχείο. Οι κίνδυνοι – για τις πληροφοριακές υποδομές των επιχειρήσεων και των οργανισμών – είναι συνήθως αναπάντεχοι, γι΄ αυτό και τα θύματα των επιθέσεων που εξαπολύουν οι κυβερνοεγκληματίες αυξάνονται διαρκώς και οι επιπτώσεις είναι ιδιαίτερα ζημιογόνες.

Έτσι λοιπόν, η μεγάλη πρόκληση των ειδικών της ασφάλειας ανά τον κόσμο, είναι από την μια πλευρά να εντοπίσουν έγκαιρα τους κινδύνους, αναπτύσσοντας κι εφαρμόζοντας σύγχρονες στρατηγικές ασφάλειας, τεχνολογίες νέας γενιάς και προληπτικές τεχνικές ελέγχου, ενώ από την άλλη πλευρά να ενημερώσουν και να προετοιμάσουν σωστά τις επιχειρήσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις αναπάντεχες απειλές, εκπαιδεύοντας και εφιστώντας τη προσοχή στους χρήστες για τους κινδύνους που υπάρχουν.

Το 7ο InfoCom Security που θα πραγματοποιηθεί στις 29 & 30 Μαρτίου 2017 με τίτλο On the IT Roadmap – Expect the Unexpected”, στοχεύει να αναδείξει αυτήν την πρόκληση και αναμένεται για ακόμα μια χρονιά με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, αποτελώντας εδώ και χρόνια το σημείο αναφοράς των εξελίξεων για το  Business IT & Cyber Security καθώς και την κορυφαία ετήσια συνάντηση της κοινότητας των επαγγελματιών πληροφορικής που δραστηριοποιούνται μεταξύ άλλων στο IT Security.

Οι τρεις θεματικές ενότητες κάθε ημέρας του συνεδρίου θα καλύψουν συνολικά το ζήτημα της ψηφιακής ασφάλειας, συνδυάζοντας business προσέγγιση για το IT Security μαζί με ευρύτερο επιστημονικό και τεχνολογικό περιεχόμενο για το Cyber Security. Σχετικά με τη δομή των 3 θεματικών ενοτήτων, σε κάθε μία από τις δυο ημέρες του συνεδρίου θα αναλυθούν αντίστοιχα:   

  1. Στρατηγικές, τάσεις, συμβουλευτικές υπηρεσίες & υλοποίηση έργων IT Security
  2. Προκλήσεις και λύσεις για την προστασία δεδομένων, συσκευών και υποδομών
  3. Μεθοδολογίες και ερευνητικά έργα για Cyber Security καθώς τεχνικές Ethical Hacking

 

Security Workshops

Κατά την διάρκεια του 7ου InfoCom Security θα διοργανωθούν παράλληλα Workshops, με τεχνικές και πρακτικές παρουσιάσεις από ειδικούς για θέματα σχετικά με την ασφάλεια πληροφοριών, που απευθύνονται αποκλειστικά σε επαγγελματίες ΙΤ.

 

Έκθεση χορηγών εταιριών

Στο πλαίσιο του 7ου InfoCom Security -όπως κάθε χρόνο- θα πραγματοποιηθεί έκθεση των χορηγών εταιριών, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας στον τομέα των υπηρεσιών και λύσεων για την ασφάλεια πληροφοριών, προκειμένου να ενημερωθούν «πρόσωπο με πρόσωπο» για όλες τις εξελίξεις στο χώρο και τις δραστηριότητες τους.

 

Κορυφαία συνάντηση των επαγγελματιών IT

Το συνέδριο InfoCom Security, που διοργανώνεται από την Smart Press με πυλώνες τα περιοδικά IT Security Professional και InfoCom, αποτελεί σήμερα την κορυφαία ετήσια εκδήλωση για την Ασφάλεια Πληροφοριών στην Ελλάδα, καταγράφοντας από το 2011 μια ανοδική πορεία που αποτυπώνεται τόσο από τα νούμερα και τις στατιστικές προσέλευσης, όσο και από την καθολική αναγνώριση της συγκεκριμένης αγοράς, αλλά και της επιστημονικής και τεχνολογικής κοινότητας των επαγγελματιών του χώρου της πληροφορικής.

Στη διοργάνωση του 2016 προσέλκυσε περισσότερους από 2200 επισκέπτες και είχε την υποστήριξη 45 εταιριών χορηγών, καλύπτοντας μέσα από τις 40 κεντρικές παρουσιάσεις και τα 15 παράλληλα workshops που έλαβαν χώρα, μια ευρύτατη θεματολογία σχετικά με την ασφάλεια πληροφοριών.

Στο Συνέδριο συμμετέχουν κάθε χρόνο στελέχη τμημάτων IT (CTOs, CIOs, IT Managers, IT Administrators,  IT Security Managers, IT Auditors κλπ.) από μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, που καλύπτουν το σύνολο των κάθετων αγορών, επαγγελματίες από το κανάλι της Πληροφορικής που δραστηριοποιούνται στην υλοποίηση έργων και τη διάθεση λύσεων καθώς επίσης και πολλοί ακαδημαϊκοί, επιστήμονες και ερευνητές.