Οι Προκλήσεις και ευκαιρίες για την ασφάλεια στην εποχή του Ιndustry 4.0

Για ακόμα μια χρονιά θα θέλαμε να εκφράσουμε την ικανοποίηση και τη χαρά μας για την πολύ μεγάλη επιτυχία και την ανταπόκριση του κοινού στο 9ο Συνέδριο Infocom Security, που πραγματοποιήθηκε στις 17 & 18 Απριλίου στο Συνεδριακό Κέντρο Δαΐς στο Μαρούσι και αποτέλεσε όπως κάθε φορά το ετήσιο μεγάλο ραντεβού του τομέα της ψηφιακής ασφάλειας στην Ελλάδα.

Συγκεντρώνοντας, πάνω από 80 σημαντικούς ομιλητές που συμμετείχαν σε περίπου αντίστοιχο αριθμό, ομιλιών, πάνελ συζήτησης και workshop, καθώς και πάνω από 60 κορυφαία brands εταιριών της ελληνικής και παγκόσμιας αγοράς που εκπροσωπήθηκαν στα booth του εκθεσιακού χώρου, σε συνδυασμό με την προσέλευση σχεδόν 2000 επισκεπτών  συνολικά και τις δυο ημέρες, το Infocom Security απέδειξε εμφατικά γιατί θεωρείται το σημείο αναφοράς των εξελίξεων στο χώρο της ψηφιακής ασφάλειας στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα και πιο επιτυχημένα event διαχρονικά για το χώρο της πληροφορικής και τεχνολογίας ευρύτερα.

Η κεντρική ιδέα του Infocom Security 2019, που αποτυπώθηκε μέσα από τον τίτλο:  “Cyber Security in the Age of Industry 4.0 – Challenges & Opportunities” ανέδειξε την κρισιμότητα του ρόλου που έχει η ψηφιακή ασφάλεια στη νέα εποχή της λεγόμενης και 4ης  Βιομηχανικής Επανάστασης.  Κοινό συμπέρασμα του συνεδρίου,  όπως προέκυψε από τις περισσότερες ομιλίες, παρουσιάσεις και τοποθετήσεις, είναι ότι σε αυτή την νέα εποχή του απόλυτου ψηφιακού μετασχηματισμού η Ψηφιακή Ασφάλεια με την ευρύτερη έννοια που περιλαμβάνει την Ασφάλεια Πληροφοριών, Δικτύων και υποδομών IT και την Προστασία Δεδομένων – καλείται να έχει ένα πολύ κομβικό ρόλο, δημιουργώντας νέες προκλήσεις αλλά και νέες ευκαιρίες.

Στο Infocom Security επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά ότι στην Ελλάδα υπάρχει πολύ υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας στο τομέα της κυβερνοασφάλειας, μιας και διαθέτουμε ανθρώπους με υψηλού επιπέδου γνώσεις, σημαντικές δεξιότητες και ιδιαίτερα επιτυχημένο πεδίο επαγγελματικής δράσης καθώς επίσης και νέα παιδιά με μεγάλο ταλέντο, πολλά από τα οποία, ανέδειξαν αυτό το ταλέντο τους, συμμετέχοντας στο διαγωνισμό Ethihak που διοργανώθηκε  για 4η φορά παράλληλα με το Infocom Security υπό την ευθύνη της ομάδας του secnews.gr

Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ για το Infocom Security 2019 όπως δημοσιεύτηκε στο περιοδικό IT Security Professional εδώ 

Ethihak Contest 2019

Για 4η χρονιά οι ηθικοί hackers ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους

Για 4η συνεχόμενη χρονιά παράλληλα με το Infocom Security διοργανώθηκε ο διαγωνισμός EthiHak και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Η ομάδα του secnews.gr και με επικεφαλή τον Κώστα Βαβούση και οι συνεργάτες του, φρόντισαν ώστε το αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικό και όσοι συμμετείχαν βίωσαν μια ξεχωριστή εμπειρία. Τα φετινά σενάρια στα οποία κλήθηκαν να δοκιμαστούν οι ηθικοί hackers που συμμετείχαν, κάλυπταν από reversing, crypto και πολύ web, μεταξύ άλλων. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους διαγωνιζόμενους του EthiΗak που συμμετείχαν από όλη την Ελλάδα, όποιο αποτέλεσμα και αν είχαν, μιας και βασικός στόχος του διαγωνισμού είναι να αναδειχτεί το ταλέντο νέων ανθρώπων και να μάθουν να κυνηγάνε τους στόχους τους σε όλα τα επίπεδα. Η Odyssey όπως κάθε χρόνο έδωσε ένα κίνητρο στα παιδιά του EthiΗak να συμμετάσχουν, προσφέροντας 1000 ευρώ το πρώτο νικητή, ενώ αξίζει να αναφερθούμε στην πλατφόρμα Hack The Box που φιλοξένησε τα φετινά challenges και βοήθησε έμπρακτα την προσπάθεια του Secnews και του EthiHak. Επίσης, όσοι συμμετείχαν στο EthiHak 2019 και έχουν ηλικία 14-25 θα έχουν τη δυνατότητα να προπονηθούν για την κατάρτιση της Εθνικής ομάδας που θα λάβει μέρος στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό  ECSC 2019.
Θα πρέπει να τονίσουμε για ακόμα μια φορά ότι στόχος της προσπάθειας του EthiHak είναι να αναδείξει τους ethical hackers – τους νέους ηθικούς hackers δηλαδή που που ασχολούνται με την ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων μαθαίνοντας να εντοπίζουν αδυναμίες ώστε να μπορούν να τις διορθώνουν και όχι να τις εκμεταλλεύονται κακόβουλα.

Security Workshops

Κατά τη διάρκεια του διημέρου διοργάνωσης του 9ου InfoCom Security 2019, διοργανώθηκαν παράλληλα Workshops, με τεχνικές και πρακτικές παρουσιάσεις τεχνολογιών, μεθόδων, λύσεων και υπηρεσιών από ειδικούς και στελέχη εταιριών για μια πληθώρα σημαντικών θεμάτων σχετικά με την ασφάλεια πληροφοριών.

Έκθεση χορηγών εταιριών

Στο πλαίσιο του 9ου InfoCom Security – όπως κάθε χρόνο – πραγματοποιήθηκε έκθεση των χορηγών εταιριών, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας στον τομέα των υπηρεσιών και λύσεων για την ασφάλεια πληροφοριών, προκειμένου να ενημερωθούν «πρόσωπο με πρόσωπο» για όλες τις εξελίξεις στο χώρο και τις δραστηριότητες τους. Όλες οι σημαντικές Ελληνικές εταιρίες του χώρου της Ψηφιακής Ασφάλειας, που συμμετέχουν στο InfoCom Security καθώς και πάρα πολλά διεθνή brand, αξιοποιούν κάθε χρόνο το βήμα εξωστρέφειας του InfoCom Security προκειμένου να έρθουν σε επαφή με την Ελληνική αγορά και να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους στους χιλιάδες επισκέπτες του συνεδρίου.

Μια Κορυφαία Συνάντηση των Επαγγελματιών IT

Το συνέδριο InfoCom Security, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Smart Press με πυλώνες τα περιοδικά IT Security Professional και InfoCom, αποτελεί την κορυφαία ετήσια εκδήλωση για την Ασφάλεια Πληροφοριών στην Ελλάδα, καταγράφοντας από το 2011 μια ανοδική πορεία που αποτυπώνεται τόσο από τα νούμερα και τις στατιστικές προσέλευσης, όσο και από την καθολική αναγνώριση της συγκεκριμένης αγοράς, αλλά και της επιστημονικής και τεχνολογικής κοινότητας των επαγγελματιών του χώρου της πληροφορικής.

Στη διοργάνωση του 2018 προσέλκυσε περισσότερους από 2000 επισκέπτες και είχε την υποστήριξη 60 εταιριών χορηγών, καλύπτοντας μέσα από τις 45 κεντρικές παρουσιάσεις και τα 25 παράλληλα workshops που έλαβαν χώρα, μια ευρύτατη θεματολογία σχετικά με την ασφάλεια πληροφοριών.

Στο Συνέδριο συμμετέχουν κάθε χρόνο στελέχη τμημάτων IT (CTOs, CIOs, IT Managers, IT Administrators,  IT Security Managers, IT Auditors κλπ.) από μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, που καλύπτουν το σύνολο των κάθετων αγορών, επαγγελματίες από το κανάλι της Πληροφορικής που δραστηριοποιούνται στην υλοποίηση έργων και τη διάθεση λύσεων καθώς επίσης και πολλοί ακαδημαϊκοί, επιστήμονες και ερευνητές.

Τα συνέδρια που διοργανώνει η Smart Press σε ετήσια βάση είναι:

Infocom World Conference
Infocom Security
Security Project
Mobile Connected World
E-business & Social Media
Hotel Tech

Τα έντυπα περιοδικά και ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας Β2Β στο τομέα πληροφοριών και επικοινωνιών της Smart Press είναι:

IT Professional Security
Security Manager
Infocom