Summary: Η αύξηση των έξυπνων συσκευών σε κάθε σπίτι ή επαγγελματικό χώρο είναι μια από τις νεότερες καταναλωτικές και τεχνολογικές τάσεις. Πόσοι όμως αντιλαμβάνονται πλήρως τους ψηφιακούς κινδύνους που έχει επιφέρει αυτή η εξέλιξη; Για πολλούς κατασκευαστές, η ευχρηστία και η φιλικότητα προς τον χρήστη τείνουν να υπερισχύουν της ασφάλειας, γεγονός που δεν μπορεί να γίνει άμεσα αντιληπτό από τον μέσο καταναλωτή. Η ερευνητική προσπάθεια της ομάδας μεταπτυχιακών φοιτητών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου κατέληξε στην ανάγκη ενημέρωσης των τελικών καταναλωτών ώστε να έχουν επίγνωση των κινδύνων αυτών με έναν εύκολο, μετρήσιμο και συγκρίσιμο τρόπο. Κατά τη διάρκεια του Workshop θα γίνει επίδειξη της νέας γενιάς απειλών και θα παρουσιαστεί μια νέα μέθοδος για την ενημέρωση των απλών χρηστών αλλά και την ευαισθητοποίηση των κατασκευαστών έξυπνων συσκευών.

Print

Sponsor: Akmi Metropolitan College

Speakers: Δρ. Μάνος Σερρέλης, Στέλιος Καβαλάρης, Φραγκίσκος – Εμμανουήλ Κιουπάκης, Κώστας Καλτσάς

Speakers Short Bio:

O Δρ. Εμμανουήλ Σερρέλης εργάζεται ως Ακαδημαϊκός Υπεύθυνος Μεταπτυχιακών Πληροφορικής στην Ηλεκτρονική Εγκληματολογία, ως Information Systems και Security Manager σε μεγάλη εταιρία του φαρμακοβιομηχανικού κλάδου, καθώς και ως ειδικός σύμβουλος πληροφορικής και ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων, διαθέτοντας πάνω από 20 χρόνια εμπειρία στους χώρους της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνιών, της Διοίκησης Επιχειρήσεων και της Διαχείρισης Ασφάλειας, τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Είναι επίσης ενεργός ομιλητής σε πλήθος επιστημονικών και τεχνικών συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει συντονίσει και συμμετάσχει σε πολυάριθμα έργα (Ιδιωτικά, Δημόσια, Ευρωπαϊκά, Ερευνητικά κ.α.). Είναι επίσης συγγραφέας δημοσιεύσεων ενώ τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι η μέτρηση της ασφάλειας, η διαχείριση ασφάλειας κρίσιμων πληροφοριακών υποδομών και οι ασφαλείς ηλεκτρονικές χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες.

Ο Στέλιος Καβαλάρης είναι Πτυχιούχος Μηχανικός Πληροφορικής και κάτοχος MSc στην Ασφάλεια Πληροφορικών Συστημάτων και την Ηλεκτρονική Εγκληματολογία.  Έχει 20ετή επαγγελματική εμπειρία στο χώρο της Πληροφορικής και για περισσότερα από 15 έτη εργάζεται σε Πολυεθνικό Όμιλο ως επαγγελματίας με ευρύ πεδίο γνωστικών αντικειμένων, όπως η αρχιτεκτονική συστημάτων και δικτύων, ο σχεδιασμός και η διαχείριση μηχανογραφικών κέντρων, κέντρων ανάκαμψης και επιχειρηματικής συνέχειας, αλλά και σε άλλες υποδομές πληροφορικής ενώ στο παρελθόν έχει πιστοποιηθεί για πλήθος προϊόντων και τεχνολογιών. Έχει εργαστεί ως Διαχειριστής Συστημάτων και Δικτύων, Υπεύθυνος Υποδομών Πληροφορικής και κατέχει τη θέση του Υπεύθυνου Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων. Ταυτόχρονα δραστηριοποιείται ως ερευνητής στο χώρο της Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων ενώ συνεχίζει να έχει ενεργό ρόλο σε ομάδες αξιολογήσεων και δοκιμών (Beta testing) υλικού και λογισμικού διαφόρων μεγάλων εταιριών.

Ο Φραγκίσκος – Εμμανουήλ Κιουπάκης είναι κάτοχος MSc στην Ασφάλεια Πληροφορικών Συστημάτων και την Ηλεκτρονική Εγκληματολογία και BSc στην Πληροφορική. Είναι ερευνητής σε θέματα ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων και συγγραφέας θεμάτων κακόβουλου λογισμικού, βιομηχανικής κατασκοπείας και υποκλοπών πληροφοριών και τηλεπικοινωνιών. Έχει διατελέσει μηχανικός δικτύου σε σειρά παρόχων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών (ISPs) και τα ενδιαφέροντά του συμπεριλαμβάνουν την ασφάλεια πληροφοριών, τη διαχείριση ασφάλειας, τις τεχνολογίες οπτικών δικτύων και τις τεχνολογίες ευρυζωνικής πρόσβασης.

O Κώστας Καλτσάς είναι κάτοχος MSc στην Ασφάλεια Πληροφορικών Συστημάτων και την Ηλεκτρονική Εγκληματολογία και ΒSc. Πληροφορικής. Έχει εμπειρία σχεδόν 20 χρόνων σε συστήματα UNIX, δορυφορικές επικοινωνίες, δικτυακές υποδομές και υποδομές Windows, firewalls, συστήματα URL filtering και σε λύσεις Disaster Recovery. Έχει εργαστεί σε διεθνής πολυεθνικές και στον ελληνικό τραπεζικό χώρο σε περιβάλλοντα real-time απαιτήσεων. Τα τελευταία 12 χρόνια ασχολείται με θέματα ασφάλειας, ενώ διαθέτει και ερευνητικό έργο σχετικό με τους σύγχρονους κινδύνους ασφάλειας σε πληροφοριακά συστήματα και τη σχετική ενημέρωση των καταναλωτών.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΟΥΣ ΤΟΥ INFOCOM SECURITY:
Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο ως χορηγός του 5ου Συνεδρίου InfoCom Security 2015 προσφέρει σε όλους τους συμμετέχοντες Υποτροφίες 25%. Οι υποτροφίες ισχύουν για όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα Πληροφορικής & Διοίκησης Επιχειρήσεων που προσφέρονται. Για να επωφεληθείτε της προσφοράς, προμηθευτείτε το σχετικό εκπτωτικό έντυπο την ημέρα διεξαγωγής του ‪συνεδρίου #‎ICS15‬ και προσκομίστε το στο Admissions Office του Κολλεγίου!