H μεγάλη πρόκληση των ειδικών της ψηφιακής ασφάλειας ανά τον κόσμο, είναι από την μια πλευρά να εντοπίσουν έγκαιρα τους κινδύνους, αναπτύσσοντας κι εφαρμόζοντας σύγχρονες στρατηγικές ασφάλειας, τεχνολογίες νέας γενιάς και προληπτικές τεχνικές ελέγχου, ενώ από την άλλη πλευρά να ενημερώσουν και να προετοιμάσουν σωστά τις επιχειρήσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις αναπάντεχες απειλές, εκπαιδεύοντας και εφιστώντας τη προσοχή στους χρήστες για τους κινδύνους που υπάρχουν.

Το 7ο InfoCom Security που διοργανώθηκε στις 29 & 30 Μαρτίου 2017 με τίτλο On the IT Roadmap – Expect the Unexpected”, ανέδειξε αυτήν την πρόκληση επιβεβαιώνοντας ότι αποτελεί εδώ και χρόνια το σημείο αναφοράς των εξελίξεων για το  Business IT & Cyber Security καθώς και την κορυφαία ετήσια συνάντηση της κοινότητας των επαγγελματιών πληροφορικής που δραστηριοποιούνται μεταξύ άλλων στο IT Security.

Οι τρεις θεματικές ενότητες κάθε ημέρας του συνεδρίου κάλυψαν μέσα από 46 συνολικά παρουσιάσεις το ζήτημα της ψηφιακής ασφάλειας, συνδυάζοντας business προσέγγιση για το IT Security μαζί με ευρύτερο επιστημονικό και τεχνολογικό περιεχόμενο για το Cyber Security.

EthiHak 2017: Release your inner hacker!

Μετά την επιτυχία του πρώτου Ethihak Contest τον Απρίλιο του 2016, το Secnews.gr ένωσε για ακόμη μια φορά τις δυνάμεις του με την SmartPress στα πλαίσια του Infocom Security 2017, διοργανώνοντας το δεύτερο EthiHak Contest!

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Secnews.gr έδωσε την ευκαιρία σε επαγγελματίες και μη, σε hackers, ερευνητές ασφάλειας αλλά και απλούς φανς, να αγωνιστούν όχι εναντίον ενός αλλά εναντίον πολλών live στόχων, δοκιμάζοντας τις ικανότητες τους.

Στην εποχή του Internet Of Things οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν μέσω του διαδικτύου είναι πολλοί και λανθασμένα ο κόσμος έχει σχηματίσει την άποψη ότι οι hackers είναι μόνο κακόβουλοι απατεώνες που επιβουλεύονται τα προσωπικά μας στοιχεία. Για ακόμη μια φορά αποδείξαμε ότι οι Ethical Hackers είναι κάθε άλλο παρά επικίνδυνοι! Κρίνονται ιδιαίτερα χρήσιμοι στην ενδυνάμωση των συστημάτων έναντι των σύγχρονων τεχνολογικών προκλήσεων και κινδύνων.

Η ομάδα που πρώτευσε στο Ethihak 2017 κατέκτησε το μεγάλο έπαθλο των 1.000 € που πρόσφερε η ODYSSEY ως Μεγάλος Χορηγός του Διαγωνισμού!

Security Workshops

Κατά την διάρκεια του 7ου InfoCom Security διοργανώθηκαν 21 παράλληλα Workshops, με τεχνικές και πρακτικές παρουσιάσεις από ειδικούς για θέματα σχετικά με την ασφάλεια πληροφοριών.

Έκθεση χορηγών εταιριών

Στο πλαίσιο του 7ου InfoCom Security -όπως κάθε χρόνο- πραγματοποιήθηκε έκθεση των χορηγών εταιριών, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας στον τομέα των υπηρεσιών και λύσεων για την ασφάλεια πληροφοριών, προκειμένου να ενημερωθούν «πρόσωπο με πρόσωπο» για όλες τις εξελίξεις στο χώρο και τις δραστηριότητες τους.

Η Κορυφαία Συνάντηση των Επαγγελματιών IT

Το συνέδριο InfoCom Security, που διοργανώνεται από την Smart Press με πυλώνες τα περιοδικά IT Security Professional και InfoCom, αποτελεί σήμερα την κορυφαία ετήσια εκδήλωση για την Ασφάλεια Πληροφοριών στην Ελλάδα, καταγράφοντας από το 2011 μια ανοδική πορεία που αποτυπώνεται τόσο από τα νούμερα και τις στατιστικές προσέλευσης, όσο και από την καθολική αναγνώριση της συγκεκριμένης αγοράς, αλλά και της επιστημονικής και τεχνολογικής κοινότητας των επαγγελματιών του χώρου της πληροφορικής.

Στη διοργάνωση του 2017 προσέλκυσε περισσότερους από 2300 επισκέπτες και είχε την υποστήριξη 50 εταιριών χορηγών, καλύπτοντας μέσα από τις 46 κεντρικές παρουσιάσεις και τα 21 παράλληλα workshops που έλαβαν χώρα, μια ευρύτατη θεματολογία σχετικά με την ασφάλεια πληροφοριών.

Στο Συνέδριο συμμετέχουν κάθε χρόνο στελέχη τμημάτων IT (CTOs, CIOs, IT Managers, IT Administrators,  IT Security Managers, IT Auditors κλπ.) από μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, που καλύπτουν το σύνολο των κάθετων αγορών, επαγγελματίες από το κανάλι της Πληροφορικής που δραστηριοποιούνται στην υλοποίηση έργων και τη διάθεση λύσεων καθώς επίσης και πολλοί ακαδημαϊκοί, επιστήμονες και ερευνητές.

Τα συνέδρια που διοργανώνει η Smart Press σε ετήσια βάση είναι:

Infocom World Conference
Infocom Security
Security Project
Mobile Connected World
E-business & Social Media
Hotel Tech

Τα έντυπα περιοδικά και ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας της Smart Press είναι:

Infocom
Security Manager
IT Professional Security
Δορυφορικά Νέα