Το workshop αυτό έχει στόχο την επίδειξη της αλληλοεπίδρασης των προϊόντων Cisco Security ώστε να παρέχουν μία ενοποιημένη λύση ασφάλειας κατά των σύγχρονων απειλών σε όλα τα επίπεδα.

Κατά τη διάρκεια του workshop θα αναλάβουμε το ρόλο του επιτιθέμενου και θα εκτελέσουμε μία ρεαλιστική επίθεση εναντίον ενός ιδεατού οργανισμού χρησιμοποιώντας την τεχνική phishing, με τελικό σκοπό να αποκτήσουμε τον έλεγχο ενός σταθμού εργασίας στο εσωτερικό δίκτυο.

Επακολούθως, θα χρησιμοποιήσουμε το Firepower Management Center (FMC) ώστε να αναλύσουμε την επίθεση και τις επιπτώσεις της, διερευνώντας Indicators of Compromise (IoCs) και event correlations των IPS, Advanced Malware Protection (AMP) και Security Intelligence.

Εν τέλει, θα παρουσιάσουμε πως το FMC ανακαλύπτει αυτόματα το δίκτυο, τα λειτουργικά συστήματα, τις ευάλωτες εφαρμογές και τους χρήστες τους οποίους προστατεύει. Επίσης, θα επικεντρωθούμε σε μία τυπική πολιτική ασφαλείας ενός NGFW τονίζοντας τις δυνατότητες ελέγχου εφαρμογών και συνεργασίας με άλλα συστήματα ασφαλείας.

Εισηγητές: Παναγιώτης Γεωργίου,  InfoSec Consultant, Networking Solutions, Space Hellas | Νίκος Μουρτζίνος – Security Product Sales Specialist, Cisco

 

Ο Νίκος Μουρτζίνος εργάζεται στη Cisco, ως Security Product Sales Specialist και είναι υπεύθυνος για την Ελλάδα, την Κύπρo και τη Μάλτα

Η επαγγελματική πορεία του Νίκου Μουρτζίνου στην αγορά της Πληροφορικής μετρά περίπου 20 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων έχει διαχειριστεί με επιτυχία σε σημαντικά έργα. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στα εταιρικά δίκτυα και τις τεχνολογίες διαδικτύωσης, και ειδικά στις λύσεις ασφάλειας. Στο παρελθόν έχει εργαστεί σε μεγάλες εταιρείες του κλάδου, ανάμεσα στις οποίες η ΙΒΜ όπου εργάστηκε για πέντε χρόνια και η Hewlett Packard όπου εργάστηκε για δέκα χρόνια.

Ο Νίκος Μουρτζίνος κατέχει Master of Science σε Data Telecommunications & Networks από το Πανεπιστήμιο του Salford, UK. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει την Πιστοποίηση Cisco Certified Internetwork Expert (CCIE) της Cisco.